söndag 28 september 2014

Vitvaror och utbildning

Dagen före slutbesiktningen, tisdag 16 september, var Elli och jag i huset och fick en genomgång av frånluftvärmepumpens skötsel och basala funktioner.
En trevlig herre som heter Ulf från Holmgrens berättade och jag tog anteckningar.
Anteckningarna har jag renskrivit och dem skall vi tejpa upp på insidan av luckan till pumpen så att råden är nära till hands, om det skulle hända något.
Pumpen är en NIBE F750 och man kan så klart ladda hem en app till mobilen för att se hur pumpen mår när man inte är hemma. Det skall vi såklart göra. :-)

Igår shoppade vi vitvaror till kanonpris!
Vi har tittat på vitvaror länge, länge. Vi har besökt Elon, Media Markt, Elgiganten med flera otaliga gånger, surfat på nätet, gjort listor, ändrat och hållt på för att få fram de ultimata vitvarorna för oss.

Tur för oss så har vi haft is i magen och inte beställt några för denna helgen hade Elon plötsligt 25% rabatt på allt i sina Friggahusbutiker då de öppnade en ny i Kungälv.

Per och jag lämnade barnen hos mina föräldrar, åkte till huset och lämnade duschväggar som vi köpt tidigare (och som inte får plats i bilen när baksätet är fullt av bilbarnstolar med tillhörande barn).

Sen åkte vi till Elon Friggahuset i Sävedalen och beställde kyl och frys från Samsung, inbyggnadsmikro från Bosch, diskmaskin från Bosch, inbyggnadshäll från Siemens och en köksfläkt från Cylinda.

Leveransdatum bestämmer vi senare, det får bli i samband med att vi flyttar dit då vi inte vill att vitvarorna står i ett obevakat hus längre än nödvändigt.

Elon hade dock inte den inbyggnadsugn från Bosch vi vill ha men det har Elgiganten och de hade 20% rabatt på inbyggnadsvaror från Bosch så efter Elon blev det ett besök hos Elgiganten också.

Vi är helnöjda, vårt kök kommer bli kanonfint och precis som vi vill ha det.
Slutnotan för att välja bort Hjältevadshus vitvarupaket och istället få precis de vitvaror vi vill ha (snyggare, modernare och med mycket häftigare funktioner) blev ca. 14.000:- i mellanskillnad.
Värt varenda öre tycker vi. 

Exakt vilka vitvaror vi valde och hur det blev när de kom på plats kommer jag förstås att uppdatera med senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar