lördag 8 november 2014

Inte helt smärtfritt

Att bygga hus är ingen lek, man stöter ständigt på små eller större bulor i vägen, men det brukar lösa sig på ett eller annat sätt.

Våra bulor har, så här långt, bestått av:
* En långdragen bygglovsprocess med något för högt hus (som sänktes) och en garageuppfart som det tvivlades på. 
Vi fick dock vårt bygglov till slut.

* Ett markarbete som blev betydligt dyrare än vad vi tänkt och trott från början. Resultatet blev bra och det jobbiga är glömt.

* En grundlösning som vi inte är 100% nöjda med och vi ville, bland annat, ha en extra bräda på fasaden som döljer lite. 
I fredags hade vi möte med vår byggledare och vi får vår bräda.

* I fredags kom sotaren som skulle besiktiga vår imkanal (där vi skall montera köksfläkten). Det intyget skall skickas till kommunen så snart som möjligt. Det skall vara 3 cm mellan röret och elsladden för godkänd brandsäkerhet. Det är det, som synes, inte..
Ingen fara sade sotaren, bara att såga upp en kil och dra ut sladden de önskvärda centimeterna. Snickaren började såga men vi stötte på patrull, elsladden är dragen genom plåt...
Fortsättning följer vad gäller denna bula.

*En ny bula är att även övervåningen kommer bli dyrare än vi räknat med och vi är inte ense med snickarna om vem som skall betala. 
Fortsättning följer även här.

Något som däremot gått finfint är att vi inte behöver höja upp marken så mycket som vi trodde runt huset för att det skall få rätt höjd i förhållande till bygglovet. 
Vi kommer kunna forma vår trädgård, altan, stensättning med mera i stort sett som vi vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar