onsdag 30 oktober 2013

Spira 194

Huset som vi vill bygga är ett Spira 194 från Hjältevadshus.
Det är stort (194 kvm) med två våningar, har en takvinkel på 27 grader (funkar på tomten enligt detaljplanen) men byggnadshöjden är 6,25 meter.

Det är, med andra ord, 55 cm för högt för att få byggas på tomten men enligt Hjältevadshus kan vi få ner höjden till 6 meter med något sänkt grund och enligt bygglovshandläggare på kommunen är de återstående 30 cm. en "liten avvikelse" som kan accepteras vid ansökan om bygglov. Så vi hoppas det går igenom.

Vi har en kontakt, Pontus, på Hjältevadshus som kommer vara med oss genom hela processen och som har koll på alla papper som skall fyllas i och vart de skall skickas. 
Känns väldigt tryggt och bra så här långt.

Ungefär såhär hade vi tänkt oss att huset skall ligga, med entrén mot vägen.
Planlösningen för undervåningen är fast, det man kan välja till är ett extra sovrum som tar en del av vardagsrummet. Men det skall vi inte ha. 
Per drömmer nämligen om en hemmabio med projektor och filmduk som kräver sitt utrymme. Jag är förstås helt med på den planen.
Utgången från tvättstugan, till vänster skulle kunna gå ut till ett tillbyggt garage.
Det är en tanke vi har, men vi får se hur det blir efter möte med Pontus och markentreprenör hur det kan lösas.
Jag har alltid varit förtjust i tanken att kliva ur bilen under tak och gå direkt in i huset, det gör dem i väldigt många amerikanska filmer och det tilltalar mig.

Övervåningen är mer öppen, den kan vi inreda med väggar som vi vill. Det enda som är fast är i vilket hörn badrummet skall ligga då det är förberett med vatten och avlopp.
Ett stort badrum med jacuzzi  skall det bli (jacuzzin är Pers dröm), tre sovrum och eventuellt en klädkammare eller walk-in closet som det heter numera (min dröm).
 
Övervåningen kommer isolerad, men som sagt oinredd. Vår plan är dock att köra helentreprenad så att hela huset är klart när vi skall flytta in. 
Även hantverkare för det fixar Hjältevadshus med, oftast samma lokala snickerifirma som fixar huset när det kommit på plats fattar jag det som.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar